Dünya

Polis Basın Bülteni'nden:

11 Eylül tarihli Polis Basın Bülteni'nden:

Ani ve gayri tabii ölüm (gelişme) 

10.09.2022 tarihinde, 15:00-17:30 saatleri arasında, Görneç ovasında hayvanlarını otlattığı sırada aniden rahatsızlanarak yaşamını yitiren İbrahim Halil KASIM (E-83)’ün doktorundan yapılan soruşturmada, ölüm sebebinin “hipertansiyon, kalp krizi ve kalp yetmezliği” sonucu olduğu tespit edilmiştir Soruşturma devam etmektedir. 

Vahim zarar, ciddi darp, kavga ve tecavüzi alet taşıma 

09.09.2022 tarihinde, saat 20:00 sıralarında, Gönyeli’de Tezel sokak üzerinde, aralarında yaşanan tartışma sonucu E.G. (E-61) bir taraf, C.G.D. (E-59) diğer taraf olup kavga ettikleri sırada, E.G. tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu kürek sapı ile C.G.D.’nin başına vurmak suretiyle, ciddi şelikde darp edip kafatasının çatlamasına sebep olmuştur. Olay sonucu yaralanan C.G.D., kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından, nöroloji servisinde müşahede altına alınmıştır. E.G. tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Kanunsuz uyuşturucu madde (Hint keneviri) tasarrufu (gelişme) 

10.09.2022 tarihinde, Gazimağusa’da meydana gelen kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu mesele ile bağlantısı oladuğu tespit edilen V.A.J. (K-27) ve E.M.O. (E-24)’ün Gazimağusa’da kalmakta oldukları ikametgâhta polis tarafından mahkeme emri ile aramada; satışa hazır paketler haline getirilmiş toplam 52 gram Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve uyuşturucu madde satışından elde edildiğine inanılan 500 Sterlin, 270 Euro ve 696 Amerikan Doları nakit para bulunarak emare olarak alınmıştır. Bahse konu şahıslar ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan I.C.D. (E-24) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Kayıp şahıs 

1. 09.09.2022 tarihinde, saat 10:00 sıralarında, Lefkoşa’da sakin Harun AKREP (E-13) kalmakta olduğu ikametgâhtan ayrılmış ve  halen geri dönmemiştir. Bahse konu şahıs aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

2. 10.09.2022 tarihinde Polise verilen bilgide; Lefkoşa’da sakin Mohamet ALFARES (E-12) kalmakta olduğu ikametgâhtan ayrılmış ve halen geri dönmemiştir. Bahse konu şahıs aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.
 
Trafik kazası

10.09.2022 tarihinde, saat 23:15 sıralarında, Gazimağusa-İskele Anayolu üzerinde, Barış SUNGUR (E-21) yönetimindeki EJ 023 plakalı araç ile güney istikametine doğru seyrettiği sırada, yol üzerinde bulunan Lions Garden Düğün Salonu önlerine geldiğinde, dikkatsizliği sonucu o esnada yolun solunda Baydur GÖRAY (E-61) tarafından park halinde bırakılan RS 256 plakalı aracın sağ arka kısmına çarpmış ve çarpmanın etkisiyle kontrolsüzce sağa doğru savrulan EJ 023 plakalı araç, o esnada 85 mlgr. alkollü içki tesiri altında aynı istikamete doğru seyreden Şerif Umut GİRİTTEN (E-40) yönetimindeki LT 148 plakalı aracın sol arka kısmına da çarpmıştır. Çarpmanın etkisiyle kontrolsüzce sola doğru savrulan LT 148 plakalı araç önce kaldırım taşına çarpmış, akabinde ise o esnada kaldırım üzerinde yaya olarak durmakta olan yaya Gülünay BOZBAY (K-56) ve yaya Eliz KARAMAN (K-36) da çarpmıştır.                 

Kaza sonucu ağır yaralanan yaya Eliz KARAMAN, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bel kemiği kırığı teşhisiyle müşahede altına alınmıştır. Yaya Gülünay BOZBAY ise Gazimağusa Devlet Hasatanesi’ne kaldırılarak, sağ kaburga kemiği kırıkları ve sağ omuz kırığı teşhisiyle cerrahi serviste müşahede altına alınmıştır. EJ 023 plakalı araç sürücüsü Barış SUNGUR ve LT 148 plakalı araç sürücüsü Şerif Umut GİRİTTEN tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Asayiş ve trafik denetimi

10-11.09.2022 tarihleri 20:00-02:00 saatleri arasında, Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele Polis Müdürlükleri sorumluluk sahalarında, eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirilmiştir. 

Lefkoşa’da; gerçekleştirilen denetimler kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. 

Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 17 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir. 

Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, 570 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 188 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Çeşitli suçlardan dolayı 10 araç ise trafikten men edilmiştir. 

Gazimağusa’da; gerçekleştirilen denetimler kapsamında, bölgede faaliyet gösteren kafeler, barlar, restoranlar, marketler, meyhaneler ve gece kulüpleri kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 8 kişi tespit edilerek aleyhlerinde yasal işleme gidilmiştir. 

Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, 685 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 102 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Çeşitli suçlardan dolayı 7 araç ise trafikten men edilmiştir. 

Denetimlerde ayrıca, ikamet izinsiz olduğu tespit edilen 1 kişi tutuklandı.

Girne’de; gerçekleştirilen denetimler kapsamında, bölgede faaliyet gösteren kahvehaneler ve pansiyonlar kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. 

Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, 420 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 176 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Çeşitli suçlardan dolayı 17 araç ise trafikten men edilmiştir. 

Denetimlerde ayrıca, ikamet izinsiz olduğu tespit edilen 5 kişi tutuklanmış olup, araçlarında tecavüzi alet taşıdığı tespit edilen 3 araç sürücüsü ile müzik yayın iznine riayet etmediği tespit edilen bir iş yeri işletmecisi hakkında yasal işleme başlatılmıştır. 

Güzelyurt’ta; gerçekleştirilen denetimler kapsamında, bölgede faaliyet gösteren bahis evleri, alkollü içki satışı yapılan yerler ve kahvehaneler kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. 

Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, 1250 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 250 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. 1 araç ise trafikten men edilmiş ve 3 araç sürücüsü de tutuklanmıştır.

Denetimlerde ayrıca, ikamet izinsiz olduğu tespit edilen 4 kişi tutuklandı. Araçlarında tecavüzi alet taşıdığı tespit edilen 2 araç sürücüsü aleyhinde yasal işlem başlatırken, aracında kanunsuz bıçak taşıdığı tespit edilen 1 araç sürücüsü de tutuklanmıştır.

İskele’de; gerçekleştirilen denetimler kapsamında, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler kontrol edilmiş ancak herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. 

Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, 320 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve suç işlediği tespit edilen 24 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. 
Kaynak: PGM-Polis Basın Bülteni

Polis Genel Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü’nden okulların açılmasına yönelik açıklama

“Ülkemizde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına başlanacaktır. Okulların açılması ile yoğun olan trafik akışı, okul giriş ve çıkış saatlerinde daha da yoğunlaşacaktır. Trafikte yaşanacak olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla, yetkili diğer kurum ve kuruluşlar yanında Polis Genel Müdürlüğü de gerekli önlemleri almıştır.    

Trafik eğitiminin ailede başladığı unutulmamalı ve çocuklarımızı trafikte nasıl davranmaları gerektiği konusunda eğitmeliyiz. Çocuklarımızı okula bırakırken veya okuldan alırken araç yoğunluğu olacağından, okul giriş-çıkış kapıları önüne araçlarımızı park edip yığılmalara sebep olunmamalı ve trafikte çocuklarımızın hayatını tehlikeye atacak sürüşler yapılmamalıdır.

Sürücüler; özellikle okulların bulunduğu bölgelerde, öğrencilerin davranışlarını takip ederek doğacak tehlikelere karşı önceden hazırlıklı olmalı, park halindeki araçlar arasından çocukların aniden dikkatsizce yola atılabileceği düşünmeli ve sürat yapmadan araç kullanmalıdır. Sürücüler araçlarını yaya geçitlerine veya köşe başlarına park ederek, diğer sürücü ve yayalara tehlike yaratmamalıdır.    

Toplu taşımacılık yapan araç sürücüleri; daima trafik kurallarına uymalı ve öğrencileri salimen okullarına taşımakla sorumlu olduklarını unutmamalıdır. Otobüs durmadan öğrencilerin araçtan inmesini mümkün kılmamak için otobüsün kapısı açılmamalıdır. Trafiğin uygun ve emniyetli olduğu yerlerde ve otobüs duraklarında yolcu indirip alınmalıdır. Öğrencileri araçtan indirdikten sonra her zaman gözlemleyerek, güvende olduklarından emin olduktan sonra hareket edilmelidir. Öğrenci taşımacılığında kullanılan otobüs ve minibüslerde on bir yaşından küçük öğrencilerin taşınması halinde, küçük yolcuların güvenliğinden sorumlu olacak bir refakatçi bulunmalıdır.

Öğrencilerimiz; okullarına emniyet içinde gidebilmek için son derece dikkatli olmalı, daima kaldırımda yürümeli ve kaldırım yoksa yolun sağ tarafını kullanmalıdır. Yolu kontrol etmeden aniden yola atılmamalı ve yolda yürürken arkadaşlarıyla el şakası yaparak, yol içerisinde kendilerini tehlikeye atacak hareketlerden kaçınmalıdır. Karşıdan karşıya geçerken görüş açısının geniş olduğu yerler, yaya geçitleri ve polisin bulunduğu noktalar tercih edilmelidir. Bunların dışında karşıya geçilecekse, yolun sağını ve solunu kontrol etmeden ani olarak yol içerisine çıkılmamalı ve sürücülerin kendilerini görebileceği yerlerden veya varsa yaya geçitlerini kullanarak, koşmadan ancak hızlı adımlarla karşıya geçilmelidir. Otobüs veya araçlarda ayakta durmayıp, vücudun herhangi bir yerini araçtan dışarı çıkarmamalıdır. Araçlardan inerken mutlaka yol kenarına açılan kapılar kullanılmalı, kendilerinden küçük kardeşlerine ve arkadaşlarına daima örnek olarak öğrendiklerini onlara da öğretmelidir.    

Öğretmenlerimiz; çocuklarımızı geleceğe hazırlarken trafik kuralları ile ilgili bilgileri onlara özenle aktarmalıdır. Öğretmenlerin vereceği bilgiler, öğrencilerin eğitiminde daha fazla katkı sağlayacağı unutulmamalıdır.    

Trafikte herkesin birbirine saygı göstererek kurallara uyması halinde, yaşanacak üzücü olayların önlenebileceğini hatırlatır, huzurlu, güvenli ve kazasız bir eğitim yılı geçirmenizi dileriz.”
Kaynak: PGM-Trafik Müdürlüğü

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın