Türkiye’de muhalefet Türkiye’de et ithalatında belli kişilere ayrıcalık sağlandığını iddia ederken, Saadet Partisi “Vatandaşlarımızın dünyanın en pahalı ve en sağlıksız et ve gıda ürünleriyle karşı karşıya kalmasının sebeplerinin araştırılması ve canlı hayvan, et ithalatında belli kişilere ayrıcalık sağlanmasının kamuya zararının tespiti” amacıyla Meclis Araştırması açılmasını teklif etti.
Saadet Partisi’nin 'Et İthalatı ve Et Fiyatları' hakkındaki önergesi üzerine dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) söz alan İyi Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, KKTC Hükümetinin ‘hayvancılık politikasını protesto eden ve eylemlerini 9 gündür sürdüren Kuzey Kıbrıslı üreticileri selamlıyorum’ dedi.
Türkiye’de ‘et ve et ürünlerinin uzun bir süredir mutfaklara giremediği’ni ve bunun ‘iktidarın başarısız tarım politikasının Türkiye’yi getirdiği son nokta olduğu’nu söyleyen Özdemir, konuşmasının devamında Türkiye’de et ithalatının yarattığı sorunları anlattı.
İyi Parti İstanbul milletvekili Nimet Özdemir şöyle konuştu:
‘Bugünlerde Mersin Limanı’ndan kente yayılan kesif koku, hayvan ithalatının ulaştığı boyutu da gözler önüne seriyor.
Hayvanların getiriliş tarzı, gemilerdeki koşullar, hayvanların sağlık durumları ayrı bir tartışma konusu.
Son olarak Ukrayna menşeili pazara sürülen hastalıklı etler ve daha niceleri…
Konumuza gelecek olursak; Resmi rakamlara göre, son bir ay içerisinde Brezilya ve Uruguay'dan gelen iki gemi ile toplam 43 bin sığır ithal edildi.
Et ve Süt Kurumu ile Kızılay tarafından piyasaya sürülmek üzere.
Amaç ne? Artan et fiyatlarını düşürmek…”
Tarım sektörünün ve hayvancılığın yem fiyatları, akaryakıt, elektrik, su başta olmak üzere girdi fiyatları ile boğuştuğunu belirten Nimet Özdemir, çözüm bulmak, üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek gerekirken iktidarın bunu yapmadığını kaydetti.
Özdemir konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“İktidar Alis harikalar diyarında gezer gibi Venezüella, Sudan, Brezilya, Nijerya’da tarım yapma hayalleri kurarken Hayvancılığı getirdiği nokta bu.
Tıpkı Cumhuriyetin en büyük kazanımı olan eğitim Sistemimizin “Maarif Müfredatı” ile hançerlenmesi gibi Türk tarımını da bitirme çabası.
Sözde, Milli Tarım Politikası ve Et İthalatı…
Ne yaman çelişki! Öyle değil mi?
Korumak, kollamak, zengin etmek istediklerimiz var ne yazık ki.
Yoksa Yüzyıllık cumhuriyetin göz bebeği, temel geçim kaynağı, tarımı, hayvancılığı bu duruma düşürmezdik.
Kuzey Kıbrıslı üreticilerin 'Geleceklerini korumak, halkın sağlıklı beslenmesini sağlamak için, gıda güvenliği adına yaptıkları mücadeleyi gönülden destekliyorum'
Son söz olarak, Hükümetin hayvancılık politikasını protesto eden ve eylemlerini 9 gündür sürdüren Kuzey Kıbrıslı üreticileri selamlıyorum.
Geleceklerini korumak, halkın sağlıklı beslenmesini sağlamak için, gıda güvenliği adına yaptıkları mücadeleyi gönülden destekliyorum.
Ve iktidarı uyarıyorum, üreticinin, üretimin yanında olmazsanız bize başka çare bırakmayacaksınız.
'Hayvan besicisini, süt üreticisini, binlerce Ziraat Mühendisini, Veteriner Hekimi, Bakanlık kapılarına dayanma noktasına getireceksiniz'
Hayvan besicisini, süt üreticisini, binlerce Ziraat Mühendisini, Veteriner Hekimi, Bakanlık kapılarına dayanma noktasına getireceksiniz.”
Nimet Özdemir, partisinin önergeyi desteklediğini sözlerine ekledi.
Resmi rakamlara göre, son bir ay içerisinde 43 bin sığır ithal edildi.
— Nimet Özdemir (@nimetozdemiriyi) May 30, 2024
Et ve Süt Kurumu ile Kızılay tarafından piyasaya sürülmek üzere.
Peki amaç ne?
Artan et fiyatlarını düşürmek…!
Tarım sektörümüz, hayvancılığımız, yem fiyatları, akaryakıt, elektrik, su başta olmak üzere… pic.twitter.com/QynWaXxfjQ
Yorumunuz