Ülkede her türlü dalaverenin üzeri örtülür, Polis’in soruşturmadığı iddia edilen dosyalar yıllardır raflarda bekletilirken cengâver polisimiz, karnı aç, güçsüz ve silahsız denizdeki mültecilere operasyon düzenliyor.
'Bizim' kara parçamızdaki büyük yasa dışı sanal bet şirketlerine bir türlü operasyon düzenleyemeyen...
Ülkedeki kara para aklama ve dolandırıcılık olaylarını Türkiye basınından öğrenen ve mecburen baskına giden...
Bazı banka sahiplerine açılan davaların tahkikatını bir türlü bitiremeyen...
'Bizim' denizin açıklarındaki izinli teknelerin, limanlara yanaşan konteynerlerin içinde ne var ne yok, nedense nadiren denetleyen...
Polisimizin mültecilere pusu kurması ve iki mülteciyi yaralaması KKTC’de Polis Kurumu’nun geldiği noktayı apaçık ortaya çıkarmıyor mu?
Sorunun kaynağında Polis’in Türkiye’ye bağlı olmasının yattığını düşünenler, Polis’in kurum olarak Türkiye’ye bağlı olmasaydı da çökmüş olabileceğini hiç mi görmek istemiyor?
Türkiye'ye 'doğrudan' bağlı olmayan kaç kurumumuz temiz sizce?
Türkiye’nin artık ülkesini ilgilendiren bazı soruşturmaları KKTC’de kendi yaptığı ve özellikle yasa dışı sanal betle ilgili tutuklamaların 'bizim' polisimizin çabasıyla yapılmadığı ileri sürülmüyor mu?
Türkiye makamları bile kendilerine bağlı KKTC Polisi’nden umudu kesmiş olabilir mi?
Veya böylesi daha çok işine mi geliyor bazı yerlerin?
İyisi mi ABD’de yolsuzluğa batan polis kurumunda tüm polis memurlarını nasıl işten çıkarmışlar size onu aktarayım, hiç değilse içiniz ferahlasın:
ABD’de New Jersey eyaletine bağlı Camden kenti, ABD'nin en yüksek suç oranlarına sahip şehirlerinden biriydi ve yolsuzluk içindeki polis çürümüştü.
Polis Kurumu aleyhine açılan davalarda, polis memurlarının rutin olarak şüpheliler adına uydurma raporlar hazırladıkları ve yalan beyan kabul ettikleri ortaya çıktı.
2012 yılında Camden'deki Şehir Polis Teşkilatı olduğu gibi işten çıkarıldı ve yeni polis alımına yönelik başvuru prosedürü değiştirildi.
Başvuru sürecinde yeni istihdam edilecek polislerden 50 sayfalık bir formu doldurmaları, psikolojik teste ve mülakata girmeleri istendi.
2013 yılında Camden yeni İlçe Emniyet Müdürlüğü resmen görevine başladı.
Aynı yıl polis içinde yolsuzluğun açığa çıkmasından sonra mahkum edilen 88 kişinin mahkumiyeti bozuldu.
Şehir yetkililerinin Camden polisini yeniden canlandırmak için iki hedefi vardı: Şiddet bağlantılı suçları azaltmak ve şehir sakinlerinin kendilerini daha güvende hissetmesini sağlamak.
Camden yetkililerinden biri, Louis Cappelli geçtiğimiz aylarda CNN’e verdiği demeçte açık açık konuştu: "O zamanlar Camden şehri sakinleri polis departmanından ve polislerden kesinlikle korkuyordu çünkü hiçbirine güvenmiyordu..."
Camden’de yapılan reformların ardından şiddet kaynaklı suçlar 7 yılda % 42 oranında düştü.
Yeni bir polis Camden güvenlik güçlerine katıldığında, devriyeye atandığı mahalledeki evlerin kapılarını çalıyor artık. Kendisini tanıtıyor ve komşulara neyin iyileştirilmesi gerektiğini soruyor.
Halkla iç içe olan Camden polisine verilen eğitimde ise güç kullanma politikası gereğince ölümcül gücün son seçenek olduğu vurgulanıyor.
Ya… Sorun varsa çözümü de var!
Yorumunuz