Kıbrıs

Polisiye haberler

16 Nisan 2024 tarihli Polis Basın Bülteni'nden:

Ani ve gayri tabii ölüm (gelişme) 

13.04.2024 tarihinde, Güvercinlik’te kalmakta olduğu ikametgah içerisinde yaşamını yitiren Niyazi Mehmet İŞLER (E-45)’in yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “akciğer enfeksiyonu ve akciğer kanseri” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

13.04.2024 tarihinde, Bafra’da faaliyet gösteren bir otel odası içerisinde yaşamını yitiren Cüneyt AKAR (E-50)’ın yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “kalp hastalığı, kalp krizi ve kalp yetmezliği” sonucu olduğu tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

Müstahdem tarafından hırsızlık, sahte belge düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla para temini

Temmuz 2022–Mart 2024 tarihleri arasında, Girne’de faaliyet gösteren bir kumarhanede çalışan B.Ü. (E-46) ve H.A. (E-36)’nın, bir reklam şirketinden kumarhane için satın alınan çeşitli ürünleri olması gerektiğinden fazla gösterip, kumarhaneye ait toplam 228 adet faturayı sahteledikleri ve söz konusu sahte faturaları muhasebeye verip tedavüle sürmek suretiyle, toplam 101.089 ABD doları nakit parayı, kumarhaneden sahtekârlıkla temin edip çaldıkları tespit edilmiştir. Olay Polisin bilgisine gelmesi üzerine bahse konu şahıslar ve mesele ile bağlantısı olduğu tespit edilen N.C. (K-39) tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

Veteriner ve hayvan teskere yasalarına aykırı hareket

15.04.2024 tarihinde, saat 23:30 sıralarında, Gazimağusa’da Çanakkale Gölet bölgesinde bulunan bir ağıl içerisinde, A.B. (E-35) ve Y.D. (E-29)’nin, Veteriner Dairesinden alınmış izinleri olmadığı halde, mezbaha dışında toplam 10 adet kuzuyu kestikleri sırada suçüstü tespit edilmişlerdir. Bahse konu ağıl içerisinde tespit edilen sahiplik teskeresi ve kulak numaraları olmayan toplam 40 adet canlı kuzu ve toplam 10 adet cansız kuzu emare olarak alınmış ve bahse konu şahıslar tutuklanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

KKTC’de ikamet izinsiz ikamet etmek 

15.04.2024 tarihinde, ülke genelinde polis tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda, ülkede yasal statüsü olmadığı halde, ikamet izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen toplam 4 kişi tutuklanarak aleyhlerinde yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam etmektedir. 

Kayıp şahıs 

15.04.2024 tarihinde Polise verilen bilgide; Alayköy’de Esila TOK (K-17)’un kalmakta olduğu ikametgahtan ayrıldığı, halen geri dönmediği ve kendisine ulaşılamadığı bildirilmiştir. Bahse konu şahıs aranmakta olup, soruşturma devam etmektedir.

Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 505 sürücü rapor edildi

15.04.2024 tarihinde, ülke genelinde Trafik Ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleri sonucu; toplam 1,945 araç sürücüsü kontrol edilmiş olup, çeşitli trafik suçlarından dolayı toplam 505 araç sürücüsü rapor edilerek aleyhlerinde yasal işlem başlatılırken, 1 sürücü tutuklanmış ve 31 araç ise trafikten men edilmiştir.

Rapor edilen trafik suçları ise;
266’sı yasal hız sınırı üzerinde süratli araç kullanmak, 
70’i trafik ışıklarına uymamak,
5’i alkollü içki tesiri altında araç kullanmak, 
2’si sürüş ehliyetsiz ve sigorta kapsamaksızın araç kullanmak,
46’sı sürüş esnasında cep telefonu kullanmak, 
5’i emniyet kemeri takmadan araç kullanmak, 
23’ü seyrüsefer ruhsatsız araç kullanmak, 
3’ü sigortasız araç kullanmak ve 
85’i diğer trafik suçlarından oluşmaktadır.

:
share
Siteyi Telegram'da Paylaşın
Siteyi WhatsApp'ta Paylaşın
Siteyi Twitter'da Paylaşın
Siteyi Facebook'ta Paylaşın